fbpx
Сьогодні
13:02 10 Сер 2020

У Раді зареєструють заяву про невизнання результатів виборів президента Білорусі

Фото Reuters

Міжфракційне парламентське об'єднання "За демократичну Білорусь" має намір зареєструвати у Верховній Раді заяву про невизнання президентських виборів у Білорусі.

Про це йдеться в заяві міжфракційного об'єднання, оприлюдненій главою його Олексієм Гончаренком ("Євросолідарність") на прес-конференції в "Інтерфаксі".

"Заяву про невизнання президентських виборів у Білорусі ми готуємо до реєстрації у Верховній Раді та просимо колег підтримати її".

Як зазначається в заяві, наявні факти правопорушень під час виборчої кампанії в Білорусі та власне вибори свідчать про повну невідповідність міжнародним стандартам прозорого, вільного та справедливого волевиявлення.

"Ми закликаємо Верховну Раду України не визнавати результатів виборів президента Білорусі 2020 року", – йдеться в заяві.

Міжфракційне об'єднання засудило застосування сили проти громадян, котрі вийшли на мирний протест, висловило співчуття сім'ї загиблого й усім потерпілим, а також закликає владу Білорусі й особисто президента країни Олександра Лукашенка до діалогу з протестувальниками та припинення насильства.

Як повідомила народний депутат Юлія Клименко (фракція "Голос"), цю заяву буде зареєстровано в парламенті в понеділок.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: