fbpx
Сьогодні
11:44 10 Сер 2020

Путін і Сі Цзіньпін привітали Лукашенка з перемогою

Президент Росії Володимир Путін слідом за головою КНР Сі Цзіньпінем привітав Олександра Лукашенка з перемогою на виборах президента Білорусі.

У Кремлі заявили, що Путін направив Лукашенкові вітальну телеграму.

У листі Путін висловив сподівання, що Лукашенко на посаді президента Білорусі буде займатися розвитком взаємовигідних російсько-білоруських відносин у всіх сферах, поглибленням співпраці в рамках Союзної держави, нарощуванням інтеграційних процесів по лінії Євразійського економічного союзу і СНД, а також військово-політичних зв'язків в Організації договору про колективну безпеку.

«Це, без сумніву, відповідає корінним інтересам братніх народів Росії та Білорусі», – наголосив Путін в телеграмі.

Крім того, аналогічну телеграму відправив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, в якій «від імені народу Казахстану і від себе особисто привітав Олександра Лукашенка з переобранням на пост президента Білорусі».

Президент Казахстану наголосив, що підсумки виборів «свідчать про народну підтримку» стратегічного курсу Олександра Лукашенка, «спрямованого на зміцнення суверенітету і незалежності Білорусі».

Нагадаємо, що голова КНР Сі Цзіньпін першим направив послання на адресу Олександра Лукашенка з поздоровленнями з перемогою на виборах президента Білорусі.

«Від імені уряду Китаю і китайського народу, а також від себе особисто висловлюю найтепліші вітання і найкращі побажання. Упевнений, що під вашим керівництвом Білорусь обов'язково досягне нових блискучих успіхів у справі державного будівництва», — йдеться в привітанні.

За словами китайського лідера, «Китай і Білорусь є "залізними братами" і всепогодними партнерами».

У Білорусі 9 серпня пройшли вибори президента, які з перших днів виборчої кампанії супроводжувалися масовими протестами проти чинного президента Олександра Лукашенка.

Згідно з попередніми даними ЦВК Білорусі, Олександр Лукашенко набирає 80,23% голосів.За опозиційного кандидата Світлану Тихановську проголосували 9,9% виборців.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: