Новини

Протести у Білорусі: кількість затриманих перевищила 210 осіб, постраждав журналіст “Медузи”

Станом на ранок понеділка, 10 серпня, під час протестів, що спалахнули в день виборів президента Білорусі, були затримані не менше 213 осіб.

Про це повідомили у правозахисній організації Весна.

Найбільше протестувальників було затримано в Мінську – 110 осіб. З них понад 40 осіб затримали на виборчих дільницях або поблизу них (більшість з них – спостерігачі), понад 70 – під час протестних акцій.

Більше 15 спостерігачів, а також учасники протесту і журналісти були затримані в Гомелі, Барановичах, Гродно, Вітебську, Могильові, Молодечно, Щучині, Бобруйську, Мяделі, Полоцьку та інших містах.

Правозахисники наголошують, що реальне число затриманих може бути вище.

Під час розгону незадоволених результатами президентських виборів в Мінську серйозно постраждав журналіст «Медузи» Максим Солопов. Також були затримані кореспондентів Daily Storm Антон Старков і Дмитро Ласенко, повідомляє видання.

Співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали кореспондентів Daily Storm Антона Старкова і Дмитра Ласенко. Силовики застосували насильство по відношенню до журналістів. При затриманні вони не чинили опору, але тим не менше отримали удари кийками. Разом зі співробітниками Daily Storm в автозаку виявився творець проекту WarGonzo Семен Пегов.

Журналісти подзвонили в редакцію з автозаку і розповіли, що не отримали серйозних травм, але силовики сильно побили їх колегу, який також висвітлював протести.

– Дуже побили Максима Солопова з «Медузи», – сказав Старков.

За останньою інформацією, журналістів везли в Московське РУВС Мінська. Незабаром після цього кореспонденти перестали відповідати на повідомлення.

Daily Storm повідомив про те, що звернулися в російське консульство в Білорусі і посольство РФ, звернувшись в МЗС.

Кореспондент Daily Storm повідомляв з місця подій, що в результаті дій міліції при розгоні протестної акції в Мінську багато хто отримав поранення. Постраждалі ховалися в під'їздах, які відкривали для них місцеві жителі. Міліція застосовувала проти протестуючих водомети, сльозогінний газ, світлошумові гранати, а також стріляла по ним гумовими кулями.

Вдень 9 серпня білоруські правоохоронці затримали знімальну групу телеканалу «Дощ» через відсутність акредитації. Журналісти були депортовані до Росії.

Журналісти TUT.BY стали свідками того, як під час розгону постраждав один з журналістів, на жаль, прізвище його нам невідоме. У нього на шиї висів бейдж з тимчасової акредитацією МЗС. Хлопець спочатку сидів на роздільному газоні проїжджої частини і тримався за голову. Потім ліг на цей газон. Два співробітника ОМОН взяли його під руки і повели за автозаки.

 

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: в Україні формують добровольчий жіночий підрозділ управління БПЛА

В Україні виникла ініціатива із формування добровольчого жіночого підрозділу, що займатиметься безпілотниками у тісній інтеграції… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський провів Ставку: заслухав доповіді по фронту та про перемовини щодо звільнення полонених

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 29 квітня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час засідання… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Шмигаль провів розмову з новим Прем’єр-міністром Ірландії: обговорили ракетні атаки та конфіскацію активів рф

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з новим Тішоком (Прем’єр-міністром) Республіки Ірландія Саймоном Гаррісом. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У Литві вважають, що про питання повернення українців призовного віку з-за кордону мають обговорюватися на рівні ЄС

Прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте вважає, що деякі питання повернення українців призовного віку в Україну мають… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Одесі: четверо загиблих, 28 поранених

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Одесі збільшилась до чотирьох. Також відомо про 28 поранених,… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Німеччина передала великий пакет військової допомоги Україні: що входить

Німеччина відзвітувала про передачу нового пакета військової допомоги для України. Зокрема було передано додаткові засоби… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.