fbpx
Сьогодні
10:37 10 Сер 2020

Протести у Білорусі: кількість затриманих перевищила 210 осіб, постраждав журналіст "Медузи"

Фото Getty Images

Станом на ранок понеділка, 10 серпня, під час протестів, що спалахнули в день виборів президента Білорусі, були затримані не менше 213 осіб.

Про це повідомили у правозахисній організації Весна.

Найбільше протестувальників було затримано в Мінську – 110 осіб. З них понад 40 осіб затримали на виборчих дільницях або поблизу них (більшість з них – спостерігачі), понад 70 – під час протестних акцій.

Більше 15 спостерігачів, а також учасники протесту і журналісти були затримані в Гомелі, Барановичах, Гродно, Вітебську, Могильові, Молодечно, Щучині, Бобруйську, Мяделі, Полоцьку та інших містах.

Правозахисники наголошують, що реальне число затриманих може бути вище.

Під час розгону незадоволених результатами президентських виборів в Мінську серйозно постраждав журналіст «Медузи» Максим Солопов. Також були затримані кореспондентів Daily Storm Антон Старков і Дмитро Ласенко, повідомляє видання.

Співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали кореспондентів Daily Storm Антона Старкова і Дмитра Ласенко. Силовики застосували насильство по відношенню до журналістів. При затриманні вони не чинили опору, але тим не менше отримали удари кийками. Разом зі співробітниками Daily Storm в автозаку виявився творець проекту WarGonzo Семен Пегов.

Журналісти подзвонили в редакцію з автозаку і розповіли, що не отримали серйозних травм, але силовики сильно побили їх колегу, який також висвітлював протести.

– Дуже побили Максима Солопова з «Медузи», – сказав Старков.

За останньою інформацією, журналістів везли в Московське РУВС Мінська. Незабаром після цього кореспонденти перестали відповідати на повідомлення.

Daily Storm повідомив про те, що звернулися в російське консульство в Білорусі і посольство РФ, звернувшись в МЗС.

Кореспондент Daily Storm повідомляв з місця подій, що в результаті дій міліції при розгоні протестної акції в Мінську багато хто отримав поранення. Постраждалі ховалися в під'їздах, які відкривали для них місцеві жителі. Міліція застосовувала проти протестуючих водомети, сльозогінний газ, світлошумові гранати, а також стріляла по ним гумовими кулями.

Вдень 9 серпня білоруські правоохоронці затримали знімальну групу телеканалу «Дощ» через відсутність акредитації. Журналісти були депортовані до Росії.

Журналісти TUT.BY стали свідками того, як під час розгону постраждав один з журналістів, на жаль, прізвище його нам невідоме. У нього на шиї висів бейдж з тимчасової акредитацією МЗС. Хлопець спочатку сидів на роздільному газоні проїжджої частини і тримався за голову. Потім ліг на цей газон. Два співробітника ОМОН взяли його під руки і повели за автозаки.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: