fbpx
Сьогодні
20:00 10 Сер 2020

Президентка Швейцарії надіслала листа Зеленському: у чому справа

Фото: ОПУ

Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга надіслала листа подяки Главі Української держави Володимиру Зеленському за підсумками поїздки на Донбас.

У своєму посланні Президент Швейцарії дякує за теплий прийом у Києві, довіру та спільний візит на лінію розмежування, пише Офіс Президента.

«Ця поїздка з вами справила на мене глибоке враження. Коли я побачила матерів і дітей, що штовхають візки, завантажені речами та багажем, через цей міст (у Станиці Луганській) між двома мінними полями, моє переконання, що конфлікт повинен закінчитися заради цивільного населення з обох сторін, зміцнилося. Мене вразила ваша сміливість, ваше бачення та ваша рішучість долати виклики, які є у вашій країні сьогодні», – звернулася Симонетта Соммаруга в листі до Володимира Зеленського.

Вона відзначила діяльність українського уряду, зокрема, щодо відновлення повноцінного контролю над територією України.

«Після спілкування з членами вашого уряду та обміну думками з молодими представниками українського громадянського суспільства та приватного сектору я впевнилася, що ваша країна має світле, демократичне та квітуче майбутнє в Європі», – наголосила Президент Швейцарії.

Симонетта Соммаруга запевнила, що Україна може розраховувати на підтримку Швейцарської Конфедерації на шляху просування реформ та мирного відновлення територіальної цілісності відповідно до міжнародного права.

«Будь ласка, розглядайте Швейцарію як надійного партнера у цих починаннях», – йдеться у листі.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський і Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга під час робочої поїздки на Донбас ознайомилися з перебігом будівництва автомобільної дороги державного значення Сєвєродонецьк – Станиця Луганська, яке здійснюється в межах Національної програми "Велике будівництво".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: