fbpx
Сьогодні
17:06 10 Сер 2020

Польща відповіла на закиди Лукашенка щодо причетності до протестів у Білорусі

Міністерство закордонних справ (МЗС) Польщі відреагувало на закиди президента Білорусі Олександра Лукашенка, що учасники антиурядових протестів контролюються з Польщі, Великої Британії та Чехії.

«У цій заяві є згадка щодо телефонних дзвінків з Польщі, які можуть стосуватися громадських організацій, які мають повне право підтримувати контакти з представниками білоруського громадянського суспільства, тому ми вважаємо це звинувачення необґрунтованим», — цитує TVN24 заяву очільника польського МЗС Яцека Чапутовича.

За словами глави польської дипломатії, білоруська влада повинна розуміти, що масштаби антилукашенківських протестів не є результатом іноземного втручання, в тому числі Польщі.

«Ми вважаємо, що білоруська влада повинна розуміти, що масштаб цих протестів — це не результат впливу інших країн, особливо Польщі, яка бажає всього найкращого білоруському суспільству, а певне невдоволення, що вилилось у протести громадськості», — наголосив Чапутович.

Нагадаємо, що президент Білорусі Олександр Лукашенко наступного дня після виборів заявив, що з Польщі, Великої Британії та Чехії надходили дзвінки та «управляли нашими вівцями» — так він назвав сотні тисяч білорусів, які вийшли на акції протесту по всій країні.

У Білорусі 9 серпня пройшли вибори президента, які з перших днів виборчої кампанії супроводжувалися масовими протестами проти чинного лідера Олександра Лукашенка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: