fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 18:31 10 Сер 2020

“Сьогодні буде продовження”: мінчанка розкрила деталі кривавих зіткнень у центрі Білорусі: фото, відео

Фото Reuters

У Білорусі на тлі мітингів проти чинного президента Олександра Лукашенка другий день немає інтернету, а місцеві жителі вже готуються до наступної хвилі протестів.

Як розповіла "Рубриці" мешканка Мінська Єлизавета Іванова, білоруси змушені використовувати проксі-сервера і користуватися Телеграмом, щоб залишатися на зв'язку. Більшість сайтів же працює з великими перебоями.

мінчанка розкрила деталі кривавих зіткнень у центрі Білорусі

"Я вчора спочатку чекала результатів на ділянці. Вийшли спостерігачі, показали на фото цифри, які "намалювала" комісія. Вони взагалі не відповідали дійсності. Спостерігачі рахували людей з білими стрічками на руці і тих, хто складав бюлетені гармошкою (це маркери, щоб можна було дізнатися прихильників Тіхановском). Таких виборців була явна більшість", – пояснює дівчина.

мінчанка розкрила деталі кривавих зіткнень у центрі Білорусі

Фото Рубрика

Після цього Єлизавета вирішила взяти участь у мітингах проти Олександра Лукашенка, який за даними екзит-полів на той момент набрав майже 80% голосів. Дівчина пішла на одну з центральних вулиць в передбачену точку, де і анонсували акцію.

"Там досить швидко стали тіснити людей. Був сльозогінний газ, світлошумові гранати, спецтехніка. Все, як ви і бачили на відео. Мені довелось піти. Також пишуть про гумові кулі, купу постраждалих і, можливо, убитих. Вогнищ зіткнення в місті було кілька, так що вся конкретика тільки в телеграм-каналах. Сьогодні, скоріш за все, буде продовження", – підсумувала дівчина.

Як раніше писала "Рубрика", після закриття виборчих дільниць по всій Білорусі почалися масові протести. У Мінську та інших містах акції протесту переросли у зіткнення протестуючих з силовиками і обернулися жорсткими затриманнями. Застосовувалися водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати.

За останніми даними, Олександр Лукашенко набирає 80% голосів білорусів, а його опонент Світлана Тіхановскька всього 10.

Читайте також: Кривава ніч у Мінську: чи чекає Білорусь новий "майдан" і чому країну накрили масові протести

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: