fbpx
Сьогодні
14:21 10 Сер 2020

Лукашенко сказав, що інтернет у Білорусі вимикають з-за кордону

Фото Reuters

У Білорусі з вчорашнього дня, 9 серпня, інтернет працював зі збоями. Користувачі не могли потрапити на сайти медіа, зокрема опозиційних, та на сайти держустанов. Проблеми з інтернетом продовжилися і 10 серпня. Президент Олександр Лукашенко запевняє, що інтернет вимикають з-за кордону, а не влада.

Слова Лукашенка передає «Белта».

«Хтось не може заспокоїтися, закликає виходити на вулиці. Навіть з-за кордону вимикають інтернет, щоб викликати невдоволення у населення. Наші фахівці зараз розбираються, звідки йде блокування. Якщо інтернет погано працює, це не наша ініціатива, це з-за кордону», — заявив білоруський президент.

У телекомунікаційній компанії «Белтелеком» кажуть, що з 8 серпня зростає іноземний трафік, а на сайти держустанов та на інші ресурси здійснюють кібератаки. Це призводить до перевантаження каналів та труднощів із доступом до інтернету.

«Белтелеком» обіцяє до кінця 10 серпня відновити нормальний доступ до інтернету.

У коментарі виданню «Медіазона» засновник Red Shield VPN Владислав Здольніков розповів, що кібератака справді могла завантажити канали «Белтелекому», через що люди відчувають погіршення зв'язку. Але експерт не розуміє, у кого може бути бажання атакувати держресурси:

«Ми розуміємо контекст — у влади є мотивація вимкнути інтернет, а атакувати держсайти мотивації ні в кого немає».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: