fbpx
Сьогодні
01:12 10 Сер 2020

Літак родини Лукашенка полетів до Туреччини

Фото: Укрінформ

Один з літаків сім'ї президента Білорусі Олександра Лукашенка прилетів до Туреччини.

Як передає Укрінформ, це відбулося під кінець дня голосування на виборах президента Білорусі 9 серпня.

Маршрут польоту літака Олександра Лукашенка був помічений на сайті PlaneFinder. Лайнер Bombardier Challenger 850 з бортовим номером EW-301PJ вилетів з Мінська 9 серпня. Пунктом його призначення було місто Бодрум на південному заході Туреччини.

Наразі невідомо, хто саме вирушив на цьому борту. Немає інформації й про те, чи перебуває на ньому сам Лукашенко, однак ще перед виборами білоруські телеграм-канали повідомляли про підготовку літака до польоту. Його, зокрема, обстежували сапери, що, зазвичай, вони роблять під час підготовки борту до польоту самого глави держави.

Літак Лукашенка полетів з Мінська в Туреччину

Нагадаємо, ввечері, 9 серпня, на площі Перемоги в Мінську почалися сутички протестувальників зі співробітниками ОМОН. У центрі Мінська, на проспекті Машерова, неподалік від стели "Мінськ-місто-герой", ОМОН застосував для розгону натовпу світлошумові гранати і водомети.

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з результатами Національного екзит-полу, проведеного на замовлення телерадіокомпанії "Мир", чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко набирає 79,7%. Світлану Тихановську підтримали 6,8%, Ганна Канопацька отримала 2,3% голосів виборців, Андрій Дмитрієв – 1,1%, Сергій Черечень – 0,9%. Проти всіх, за даними exit poll, проголосували 9,2% виборців.

Водночас, на закордонних дільницях перемогу здобуває Світлана Тихановська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: