fbpx
Сьогодні
21:57 09 Сер 2020

У Порошенка заявили, що підготовлений на підпис Зеленського закон про спрощення для ФОП відрізняється від ухваленої у Раді версії

Фото ОП

Підготовлений на підпис президента текст закону про спрощення для ФОП №786 (законопроект №2524) не відповідає проголосованій у парламенті версії, зокрема, щодо скасування паперової книги обліку доходів.

Про це повідомила народний депутат Ніна Южаніна ("Європейська солідарність").

"Так от, підприємці на спрощеній системі оподаткування боролися за збереження книги за встановленою формою (і не проти заміни її на електронний вигляд). Проте поправкою 85 було передбачено скасування такої книги, що дало б підставу говорити про необхідність тотальної фіскалізації платників єдиного податку (такі наміри влади), яка і книгу замінить, і забезпечить контроль за діяльністю з боку контролюючого органу", – написала Южаніна у Facebook.

"Тому за моєю пропозицією поправка 85 була поставлена на підтвердження і не підтримана залом. А це означає збереження книги обліку з можливістю її ведення в електронному вигляді", – наголосила вона.

Народний депутат зазначає, що під час підготовки текст ухваленого закону було сфальсифіковано.

"Проте всупереч регламенту під час підготовки тексту ухваленого закону на підпис голові парламенту і президенту головою профільного комітету було сфальсифіковано текст закону і свідомо скомпільовано редакцію змін до ведення книги обліку платниками єдиного податку з двох інших поправок", – написала Южаніна.

Парламентарій звернулася до спікера Дмитра Разумкова, а також до правоохоронних органів з відповідними заявами.

У свою чергу один із авторів законопроекту, народний депутат Ярослав Железняк ("Голос") зазначив: "Аж не віриться, що, нарешті, буде покоління ФОП, для якого паперова книга обліку буде такою ж дивиною, як і дисковий телефон для сучасних дітей".

Раніше Президент підписав закон про скасування книги обліку доходів для ФОП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: