fbpx
Сьогодні
Фото 17:20 09 Сер 2020

У Мадриді з'явилася площа Лесі Українки

У столиці Іспанії Мадриді іменем Лесі Українки назвали площу, де розташоване посольство України.

Про це написав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у Телеграмі.

"У Мадриді на честь великої письменниці та поетеси Лесі Українки назвали площу, на якій розташоване посольство України. І це можна вже побачити не лише на світлинах дипломатичного представництва, а навіть і на Гугл-мапі", – зазначив міністр.

Він додав, що невдовзі там може з'явитися і пам'ятник поетесі.

Ткаченко також нагадав про ініціативу міністерства особливо відзначити 150-річчя від дня народження Лесі Українки наступного року. Зокрема, МКІП уже розглядає пропозиції, як організувати сучасне і цікаве святкування цієї дати, а також як відзначити цю подію на міжнародному рівні. Він зауважив, що Посольство України в Королівстві Іспанія вже зробило крок в цьому напрямку, і він вдячний дипломатам.

Зазначимо, Верховна Рада у лютому 2018 року ухвалила постанову про відзначення на державному рівні 150-річчя від дня народження видатної письменниці та громадського діяча Лесі Українки у лютому 2021 року.

У Мадриді з'явилася площа Лесі Українки

"На вшанування великої дочки українського народу та її внеску у розвиток світової культури мерія міста Мадрид присвоїла ім'я Лесі Українки площі у столиці Іспанії, на якій розташоване Посольство України, а також підтримала пропозицію дипломатичної установи України щодо встановлення на цій площі пам'ятника поетесі", – також повідомило посольство України в Іспанії.

Нещодавно іспанський письменник Хосе Андрес Альваро Окаріс випустив працю "Леся Українка – душа України" – до 150-річного ювілею поетеси, до якої увійшла збірка її творів іспанською мовою.

Це одна із серії його книг про видатних людей Іспанії та світу. Минулого року Окаріс видав книгу про Тараса Шевченка, до якої також додаються перекладені твори.

"За особистий внесок Хосе Андреса Альваро Окаріса у справу поширення творів класичної української літературної спадщини та інформації про видатних українських митців в іспанському суспільстві, а також сприяння розвитку культурного співробітництва між Україною та Іспанією Анатолій Щерба нагородив іспанського письменника Почесною Грамотою Посольства України в Іспанії", – додають у посольстві.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: