fbpx
Сьогодні
21:06 08 Сер 2020

В ЄС розповіли про роль РФ у "нормандському саміті" та ТКГ

Намагання Росії переглянути свою роль в нормандській зустрічі та в засіданнях ТКГ в Мінську викликає занепокоєння в Європи.

Про це заявив посол ЄС Маркус Едерер, повідомляє «Интерфакс».

"У той же час розвиток ситуації, який спостерігається останнім часом, викликає стурбованість. Я б назвав це спробами Росії переглянути свою роль в "нормандському форматі" і ТГК, а можливо навіть і надати їй нового змісту" – сказав Едерер.

Про це, за його словами, свідчить позиція російських радників під час останнього раунду переговорів у нормандському форматі, а також лист Дмитра Козака, який сигналізував про вихід Росії із нормандських переговорів щодо примирення на Донбасі на рівні радників лідерів держав.

Едерер нагадав, що в обох переговорах Росія виступала з самого початку в якості сторони конфлікту в Донбасі.

"Я б сказав, що цей факт не узгоджується із заявами, які останнім часом ми все частіше чуємо з боку наших російських партнерів про те, що бойові дії на Донбасі — це внутрішньоукраїнський конфлікт. Я вважаю, що початковий розклад також має на увазі велику частку відповідальності російської сторони за вирішення конфлікту" – наголосив посол.

Він також зазначив, що будь-які натяки Росії на її вихід з переговорів або на бажання їх змінити будуть негативно впливати на врегулювання конфлікту на Сході України.

Едерер також нагадав, що головною умовою будь-якої значної зміни відносин з Росією для ЄС є прогрес щодо Мінських угод, спрямованих на врегулювання конфлікту на сході України, і виконання цих угод.

"Така позиція ЄС, і вона не зміниться" – заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: