fbpx
Сьогодні
14:46 08 Сер 2020

В Україні нарахували 33 тисячі незаконних звалищ

В Україні відновило роботу Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів. Процес з налагодження діяльності відомства тривав понад місяць.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства.

"На сьогодні затверджено структуру апарату, штатний розклад і кошторис. Станом на 5 серпня 2020 заповнене більше 30% від штатної чисельності працівників", – підкреслив глава відомства Роман Абрамовський.

За його словами, тепер міністерство може зосередитися на формуванні і реалізації державної екологічної політики та ефективному впровадженні реформ. Одна з яких запровадження європейських директив у вигляді законопроекту 2207-1 Д, який був проголосований у першому читанні.

Абрамовський зазначив, що в Україні 94% відходів складується на 39 тис. сміттєвих звалищ, з яких 33 тис. є незаконними.

"У басейні річки Тиса на Закарпатті виявлено 45 несанкціонованих звалищ і направлено приписи органам місцевого самоврядування про прийняття невідкладних заходів щодо їх ліквідації. В цілому, в Тисі виявлено понад 1000 м3 відходів", – зазначив міністр.

Крім того, в результаті обстеження узбережжя річки Прут в Івано-Франківській області, виявлено велику кількість стихійних звалищ і притягнуто до адміністративної відповідальності посадових осіб місцевої влади, направлено приписи щодо усунення засмічень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: