fbpx
Сьогодні
21:35 08 Сер 2020

Учасники Маршу захисників України вимагатимуть від Зеленського захистити країну від агентів ворожого впливу

Учасники Маршу захисників України вимагатимуть від Президента подати до Верховної Ради законопроект «Про захист державності від колабораціонізму та агентів ворожого впливу», визначивши його як невідкладний.

Про це заявили представники оргкомітету з організації маршу, водночас додавши, що презентація відповідного законопроекту відбудеться напередодні Дня Незалежності, передає Голос України. 

Цей законопроект, за словами представника Руху ветеранів України Антона Колумбета, вводить у правове поле поняття колабораціонізму як співробітництва з ворогом, сприяння у здійсненні агресивних дій, надання допомоги ворогу під час підготовки та проведення агресії.

«Будь-яка участь у вчиненні спільних із ворогом дій, спрямованих на завдання шкоди Україні, має розцінюватися як колабораціонізм. Тобто колаборант — це громадянин України, який пішов на співробітництво з окупантом, це людина, яка будь-яким чином сприяє ворогу — організаційно, інформаційно, медійно», — сказав він. Також А. Колумбет пояснив, що означає поняття «агенти ворожого впливу». Йдеться про юридичних осіб, які вчиняють такі ж дії, як колаборанти, але прикриваються статусом юридичної особи.

Законопроект ділить агентів впливу на три групи: медійні — ті, хто має статус ЗМІ в Україні і, прикриваючись ним, працює на ворога; громадські агенти ворожого впливу, тобто громадські організації, які працюють на ворога; політичні партії, у чиїх діях, висловах та програмних засадах містяться ознаки підриву суверенітету і територіальної цілісності України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: