fbpx
Сьогодні
13:48 08 Сер 2020

Печерський суд хоче передати справу суддів ОАСК у ДБР, - адвокат Порошенка

Рішення Печерського суду про вилучення справи суддів ОАСК з НАБУ – це грубе порушення КПК.

Про це заявив адвокат Ігор Головань на своїй сторінці у Facebook.

"Печерський районний суд міста Києва вкотре підтвердив свою репутацію. Така собі універсальна "фомка", за допомогою якої можна зламати будь-який закон. Не тільки зобов'язав Генерального прокурора розглянути клопотання Палія В.П. в інтересах заступника голови ОАСК, а ще й вказав, яке саме рішення Генеральний прокурор має прийняти за результатами розгляду того клопотання. Передати іншому органу досудового розслідування і край", – зазначає Головань.

За його словами, стаття 36 КПК України прямо забороняє передавати іншим органам досудового розслідування підслідні НАБУ провадження.

Головань також зауважив, що у провадженні щодо суддів Окружного адміністративного суду Києва виявився таємничий спір про підслідність.

"Тобто, якийсь інший орган досудового розслідування дуже хоче діяльність суддів ОАСК розслідувати. Хоче настільки пристрасно, що готовий провадження у НАБУ забрати. Але сам той таємничий орган чомусь поки що залишається в тіні. Чи не ДБР це часом? Адже саме ДБР неодноразово незаконно бралася розслідувати підслідні НАБУ справи", – нагадує він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: