fbpx
Сьогодні
19:13 07 Сер 2020

В Україні тестують відразу чотири препарати для лікування COVID-19

Одночасно чотири українські фармацевтичні компанії тестують препарати для лікування коронавірусної хвороби.

Про це повідомляється на сайті РНБО.

"АТ "Фармак", ПАТ "Науково-виробничий центр" Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод", ТОВ "Біофарма плазма" та Товариство з додатковою відповідальністю "ІНТЕРХІМ" здійснюють клінічні дослідження препаратів для лікування коронавірусної інфекції COVID-19, зокрема симптоматичного", – йдеться у повідомленні.

За інформацією Державного експертного центру Міністерства охорони здоров'я, на сьогодні в Україні зареєстровано чотири клінічні випробування чотирьох лікарських засобів – "Амізон®makc" (виробництва АТ "Фармак", Україна), "Аміксин®ІС" (ТДВ "ІнтерХім", Україна), "Корвітін®" (ПАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ", Україна) та "Біовен" (ТОВ "Біофарма плазма", Україна).

Всі зазначені препарати зареєстровані в Україні, отже, допускаються до застосування, і давно відомі, проте в інструкціях до їх застосування не міститься інформації щодо лікування COVID-19, зазначили в РНБО.

"В Україні достатня кількість високопрофесійних фахівців і підприємств фармацевтичної галузі, здатних створити необхідні для лікування COVID-19 ліки і вакцини", – підкреслив секретар РНБО України Олексій Данилов.

В даний час спеціальних ліків від COVID-19 у світі немає, тому проводять симптоматичне лікування. У Всесвітній організації охорони здоров'я відзначали, що ряд лікарських засобів може сприяти поліпшенню самопочуття і полегшення симптомів COVID-19, але поки немає підтверджень, що який-небудь препарат дозволяє запобігти цьому захворюванню або лікує його.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: