fbpx
Сьогодні
10:19 07 Сер 2020

Трамп підписав указ про боротьбу із загрозою TikTok: що це значить

Президент США Дональд Трамп підписав указ, спрямований на усунення загрози, що виходить від застосунку TikTok.

Про це повідомляє Білий дім.

Згідно з указом президента США, починаючи з 45 днів після дати опублікування цього наказу, заборонені будь-які угоди будь-якої особи або щодо будь-якого майна, що перебуває під юрисдикцією Сполучених Штатів, з компанією ByteDance Ltd. (власник TikTok).

"Поширення в Сполучених Штатах мобільних застосунків, розроблених і належних компаніям Китайської Народної Республіки (КНР), продовжує загрожувати національній безпеці, зовнішній політиці та економіці Сполучених Штатів. Нині необхідно вжити заходів для усунення загрози, яка походить, зокрема, від одного мобільного застосунку TikTok", – йдеться в указі президента.

Зазначається, що ризики, які виходять від TikTok, реальні.

"Міністерство внутрішньої безпеки, Управління транспортної безпеки і Збройні сили Сполучених Штатів вже заборонили використання TikTok на федеральних урядових телефонах".

Президент Трамп на цьому тижні також повідомляв журналістам в Білому домі, що робота програми TikTok в США буде припинена, якщо до 15 вересня вона не буде продана американській компанії.

Тим часом повідомлялося, що компанія Microsoft на переговорах з пекінською компанією ByteDance щодо продажу належного їй застосунку TikTok обговорюють ціну угоди, яка коливається від $ 10 млрд до $ 30 млрд.

Якщо угода відбудеться, то ByteDance повинна буде передати Microsoft коди програмування протягом року, йдеться в повідомленнях.

За оцінками китайських експертів, переговори між компаніями можуть завершитися протягом трьох тижнів.

У Пекіні різко розкритикували американську адміністрацію за тиск на соцмережу TikTok, назвавши цю ситуацію відкритим залякуванням. "Це суперечить принципам ринкової економіки і принципам відкритості, прозорості та відсутності дискримінації СОТ. Це відкрите залякування", – прокоментував на брифінгу ситуацію представник МЗС КНР Ван Веньбінь.

У МЗС КНР додали, що подібні дії Вашингтона Пекін вважає "політичною маніпуляцією".

 

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: