fbpx
Сьогодні
10:39 07 Сер 2020

США вимагають конфіскації нерухомості, придбаної Коломойським за виведені з ПриватБанку кошти

Міністерство юстиції США 6 серпня подало два цивільні позови про конфіскацію майна до Окружного суду Південного округу Флориди, стверджуючи, що комерційну нерухомість у Луїсвіллі та Далласі було придбано з використанням незаконно привласнених із ПриватБанку коштів і вона підлягає конфіскації.

"У скаргах стверджується, що Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, які володіли ПриватБанком, привласнили і пограбували банк на мільярди доларів. Обидва отримали шахрайські позики і кредитні лінії приблизно з 2008-го до 2016 року, коли схему було розкрито і банк було націоналізовано", – йдеться в прес-релізі Мін'юсту США.

Згідно з документом, екс-власників ПриватБанку звинувачують у тому, що вони відмивали частину злочинних доходів, використовуючи низку банківських рахунків підставних компаній, передусім у кіпрському відділенні ПриватБанку, до того, як вони переказали кошти до США для купівлі там активів. Як стверджується в позові, позики рідко виплачувалися, окрім як через нові позики.

Підозри також висунуто на адресу спільників Коломойського та Боголюбова – Мордехая Корфа (Mordechai Korf) та Уріеля Лабера (Uriel Laber), які створили мережу компаній, в назві яких зазвичай використовувалося Optima, для подальшого відмивання привласнених коштів та їх інвестування. "Вони придбали нерухомість і підприємства у всій країні на сотні мільйонів доларів, включно з майном, що підлягає конфіскації: офісну вежу в Луїсвіллі, відому як PNC Plaza, та офісний парк у Далласі, відомий як колишня штаб-квартира CompuCom. Загальна вартість будівель становить майже $70 млн", – йдеться в релізі.

Як повідомлялося, в травні 2018 року ПриватБанк ініціював судовий розгляд у Канцлерському суді штату Делавер стосовно Коломойського та Боголюбова, а також інших фізичних і юридичних осіб. Серед відповідачів, зокрема, Optima Acquisitions, Optima Group, Optima Ventures, Optima 55 Public Square, Optima One Cleveland Center, Optima 1375, Optima 1375 II, Optima 1300, Optima 777, Optima Stemmons, Optima 7171, Optima 500, Optima 925 (усі у формі LLC) та Optima International of Miami, Inc.

Крім того, "Інтерфаксу" в прес-службі ПриватБанку повідомили, що банк подав дві доповнені позовні заяви до відповідного судового розгляду, а також уточнили, що сума сумнівних транзакцій, заявлених у позові, з урахуванням доповнень становить майже $750 млн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: