fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 12:33 07 Сер 2020

У МОН затіяли план розвитку "вишки" в Україні до 2031 року: серед авторів не буде юристів і представників громадськості

У Міністерстві освіти і науки України заднім числом створили робочу групу з розробки стратегії вищої освіти на найближчі десять років. До неї увійшли 84 особи і жодного представника громадських організацій, а також студентів-юристів.

Про це "Рубриці" розповіла активістка студентського руху "Bona Fides" Юлія Горожанкіна, яка також була присутня на зустрічі. За її словами, на рівні МОН зі студентами вирішили обговорити створення стратегії розвитку освіти до 2031 року. В результаті була організована зустріч, яка так ні до чого і не привела.

"Заднім числом прийняли акт, яким створюється якась комісія. Туди не входить жодна громадська організація і це дуже дивне рішення. Також в групі не представлені юридичні університети, є всього один медичний, а половина членів комісії вже розробляє частину матеріалів для студентського ЗНО. Зараз же їх додали до групи, яка розробляє плани з вищої освіти", – підкреслила Горожанкіна.

Також вона додала, що на зустрічі керівництво МОН обговорювало недавній скандал навколо здачі ЗНО студентами-юристами. Нагадаємо, раніше випускники топ-вузів України розкритикували владу за підготовку та проведення тестування. Виявилося, що деякі завдання містили явні помилки, а власне умови проведення тестів залишали бажати кращого.

"У нас була також зустріч і з в.о міністром Сергієм Шкарлета. Він погодився з усіма нашими тезами щодо проблем і пообіцяв в майбутнім виправити помилки. Хоча сам міністр і сказав, що відкритий до діалогу, але, за манерою спілкування співробітників його відомства ми зрозуміли, що ніякого діалогу не буде", – підсумувала Юлія.

Як раніше повідомляла "Рубрика", президент Володимир Зеленський підписав зміни в закон про освіту, які розширюють можливості трансформації освітньої мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: