fbpx
Сьогодні
09:00 07 Сер 2020

Мінюст США звинуватив Коломойського у крадіжці та відмиванні мільярдів доларів, украдених у ПриватБанку

Фото Reuters

Міністерство юстиції США звинуватило українського олігарха Ігоря Коломойського у розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку та відмиванні цих грошей в Америці та по всьому світі через мережу компаній-посередників.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції США.

Ігор Коломойський та його партнер Геннадій Боголюбов використовували підконтрольний їм ПриватБанк як «особистий рахунок» для побудови власного бізнесу в США.

За даними Мін'юсту, викрадені гроші проводили через мережу компаній, ретельно маскуючи їх походження.

Коломойський придбав таким чином майже півмільйона квадратних метрів комерційної нерухомості у штаті Огайо, металургійні заводи в Кентуккі, Західній Вірджинії та Мічигані, завод з виробництва мобільних телефонів у Іллінойсі тощо.

Протягом більше року федеральні агенти відстежували мільйони доларів, які були відправлені в США від компаній, що належать Коломойському та Боголюбову, для купівлі об'єктів нерухомості в період приблизно з 2008 року та наступних п'яти років.

У зв'язку з розслідуванням федеральні агенти неодноразово приїжджали в Україну, в тому числі в лютому, де вони зустрічалися з генпрокурором Русланом Рябошапкою, і слідчими з НАБУ, щоб обговорити справу проти олігарха.

Видання "WP" нагадує, що розслідування НБУ виявило дефіцит в бухгалтерських книгах "Приватбанку" на $5,5 млрд і вони назвали це "масштабним і скоординованим шахрайством", в якому брали участь основні акціонери банку Коломойський і Боголюбов. Щоб утримати банк від краху, уряд використав кошти платників податків, щоб закрити діру.

"Він добився успіху в безладному капіталізмі, який поглинув Україну після розвалу Радянського Союзу, накопичуючи активи авіакомпаній та фінансових установ, і створив імідж людини, яка має більше ніж життя, взявши псевдонім «Беня» і обладнавши акваріум з акулою у себе в офісі", — описує олігарха видання, що повʼязує його з чинним президентом Володимиром Зеленським.

Адвокат Коломойського Майкл Салліван повідомив, що той категорично заперечує усі звинувачення Мін'юсту США.

Також Коломойському закидають можливе відмивання грошей у Клівленді, де через компанію Optima він став найбільшим власником комерційної нерухомості в штаті.

 

 

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: