fbpx
Сьогодні
16:33 07 Сер 2020

Голова ЗСУ і міністр оборони розповіли про поїздку з Зеленським на Донбас

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак закликав суспільство відрізняти поодинокі постріли, які наразі бувають у зоні проведення ООС на Донбасі з боку бойовиків, від обстрілів, які на лінії фронту з початку перемир'я поки що не відбуваються.

"У нас на території, де немає війни в Україні, кожного дня буває стільки обстрілів і вибухів… А тут все-таки лінія зіткнення. І взагалі, такі поодинокі постріли були раніше й під час серйозніших обстрілів", – заявив він під час поїздки з Зеленським у Донецьку область.

За словами Хомчака, 6 серпня на лінії розмежування не зафіксовано жодного пострілу, а 7 серпня – два постріли в різних місцях.

"Раніше ми їх не фіксували взагалі. Вони неприцільні, вони не долітають до наших позицій. Але ми чітко визначилися, що не обманюємо нікого. Насамперед суспільство, щоб усі розуміли, що відбувається. Взагалі їх можна було б не враховувати", – зазначив він.

Міністр оборони Андрій Таран зазначив, що майже за два тижні перемир'я армія та жителі Донбасу, які втомилися від війни, почали відчувати кінець війни, а життя в регіоні почало відроджуватися.

"Усі хочуть миру на цій землі. Те, що відбувається наразі, дає надію, дає людям сподівання, що ми колись нарешті це вирішимо. Безперечно, наразі це вирішує не армія. Мають вирішувати це питання політичним шляхом. Солдати казали, що якщо політики не вирішуватимуть, не зможуть вирішувати, нам нічого не залишиться крім того, щоб покладатися лише на Збройні сили", – наголосив він.

зеленський в оос

За словами міністра, саме така поїздка вздовж лінії розмежування і дала змогу зрозуміти настрій українських бійців, які захищають державу.

"Це справді чудово сприймається особовим складом. Вони раді бачити президента – не там десь, який лише на телебаченні виступає, а того, який із ними, приїздить до них, вникає в те, що відбувається, проводить бесіди. Дуже чудова психологічна атмосфера щоразу, коли президент приїжджає на позицію", – зазначив Таран.

Володимир Зеленський другий день перебуває у зоні проведення ООС на Донбасі.

президент з військовими

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: