fbpx
Сьогодні
22:41 06 Сер 2020

Україна розраховує на обмін полоненими найближчими тижнями, - Єрмак

Фото ОПУ

Україна розраховує на проведення обміну полоненими з окупаційними силами найближчими тижнями. В рамках наступного обміну полоненими з проросійськими бойовиками планують звільнити близько 100 осіб з кожної сторони.

Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю Reuters.

За словами Єрмака, українська сторона подала ОБСЄ список з близько 100 осіб для обміну, майже таку ж кількість ув'язнених пропонують обміняти і бойовики.

"Я сподіваюся, що це буде скоро. Я думаю, що вже через кілька тижнів (відбудеться обмін – ред.)", – заявив він.

Керівник ОП розповів, що президент Володимир Зеленський тиснув на російського лідера Володимира Путіна під час останньої телефонної розмови.

"Було домовлено, що список буде наданий, він вже переданий – це в основному кримські татари, які незаконно утримуються в Криму. Ми чекаємо відповіді", – зазначив він.

Крім того, Єрмак розповів, що проросійські бойовики запропонували щонайменше 3 нові ділянки для розведення сил та засобів на Донбасі.

"Сьогодні ми дуже близькі, щоб домовитися про три, а може, і п'ять нових ділянок (розведення сил – ред.)", – додав глава ОП.

Нагадаємо, раніше новий глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук розповів, що можна запропонувати для Донецької та Луганської областей вільну економічну зону.

Леонід Кравчук став главою української делегації ТКГ.

Кравчук назвав можливі компроміси для Донбасу.

Також Кравчук сказав, які завдання поставив перед ним Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: