fbpx
Сьогодні
22:01 06 Сер 2020

У Раді заявили, що Росія хоче посварити Білорусь з Україною

Фото Getty Images

Росія намагатиметься посварити Білорусь з Україною та іншими країнами.

Про це розповів нардеп з фракції "Європейська солідарність" Ростислав Павленко в ефірі каналу "Україна 24".

"В чому небезпека. Для Росії потрібно збільшити свій контроль над Білоруссю. Як вона може цього досягнути? Остаточно посваривши Лукашенка з демократичними країнами, зокрема з Україною, але насамперед з країнами заходу. Найпростіший шлях до цього – якщо Лукашенко піде на якийсь кривавий розгін протестів тощо", — сказав він.

Депутат зазначив, що найбезпечніший варіант для самої Білорусі — мирне реагування на акції протесту.

"До речі, прозвучала дуже знакова нотка: Майдан не можна скасувати, Майдан не можна зупинити. Тут якраз питання до білоруського суспільства. А питання до білоруської влади – як на це реагувати? Тому що реакція грубої сили буде на шкоду і білоруській владі, і білоруській опозиції, зрештою білоруському регіону і всьому народу – виграє від цього лише Росія. Тому силовий варіант – не варіант. А варіант, єдине що там може зараз бути – це мирний процес, уже хай вибирають, кого вибирають. Будь-які інші варіанти гратимуть на користь Росії", — сказав він.

5 серпня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з білоруським колегою,у ході якої попросив Лукашенка передати Україні затриманих бойовиків "Вагнера".

Раніше Лукашенко заявив, що затримані в Мінську росіяни були першими з групи у 180-200 чоловік, яких планували закинути в країну.

Нагадаємо, в кінці липня у Білорусі затримали 32 найманців російської "ПВК Вагнера". Ще одного затримали на півдні країни. Правоохоронці отримали інформацію, що на територію Білорусі прибули понад 200 бойовиків для "дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії".

Раніше в МЗС Украни заявили: Група бойовиків, затриманих у Білорусі, могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів.

Влада Білорусі відкрила проти затриманих під Мінськом бойовиків російської ПВК Вагнера кримінальну справу про підготовку теракту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: