fbpx
Сьогодні
14:35 06 Сер 2020

У Бейруті 30 українців звернулися по грошову допомогу, у 3 сімей пошкоджено житло, - МЗС

Три українські родини в Бейруті повідомили в Посольство України в Лівані про значне пошкодження їхнього житла, ще 30 наших співгромадян звернулися про невелику грошову допомогу.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив на онлайн-брифінгу.

"До Посольства України в Лівані звернулося три українські родини з повідомленням щодо значного пошкодження їхніх помешкань унаслідок вибуху. Одна громадянка України повідомила про руйнування її квартири та незначні тілесні ушкодження, яких вона зазнала. Посольство України в Лівані опікується долею цих громадян. Ми надаватимемо їм необхідну підтримку.

В тому числі є запит від 30 осіб на отримання невеличкої грошової допомоги. Ми зараз працюємо над вирішенням цього питання так само", – сказав Кулеба.

Він також повідомив, що станом на 9 ранку 6 серпня загиблих чи поранених громадян України внаслідок вибухів у Бейруті немає, а інформація щодо можливої наявності громадян України на двох вантажних суднах, які прибули з України до порту Бейрута, наразі не підтвердилася.

Червоний Хрест повідомляє, що жертвами вибуху в Бейруті стали понад 137 осіб, понад 5 000 постраждали. Кілька українців отримали незначні травми.

Вибух завдав пошкодження будівлям на половині міської території, 300 тис. городян залишилися без даху над головою. Вважається, що вибухнула велика кількість аміачної селітри, що зберігалася кілька років на складі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: