fbpx
Сьогодні
13:07 06 Сер 2020

На борту двох суден у порту Бейрута не було українців, - МЗС

Інформація про те, що серед постраждалих від вибуху в порту Бейрута є українці, котрі прибули в порт міста двома вантажними суднами, не підтверджується.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Була інформація, що на двох вантажних суднах, які прибули з України в порт Бейрута, перебували громадяни України, але наразі ця інформація не підтверджується. За нашими даними, екіпаж цих кораблів складався виключно з іноземців", – сказав Кулеба на брифінгу.

Потужні вибухи пролунали 4 серпня в портовій зоні ліванської столиці – Бейрута. Вибуховою хвилею зруйновано величезну кількість будівель, вибито шибки та двері. Пошкоджено будівлю міжнародного аеропорту. Вибухову хвилю відчули навіть на Кіпрі.

Червоний Хрест повідомляє, що жертвами вибуху стали понад 137 осіб, понад 5 000 постраждали. Кілька українців отримали незначні травми.

Вибух завдав пошкодження будівлям на половині міської території, 300 тис. городян залишилися без даху над головою. Вважається, що вибухнула велика кількість аміачної селітри, що зберігалася кілька років на складі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: