fbpx
Сьогодні
19:02 06 Сер 2020

Лукашенко заявив про гібридну війну проти Білорусі, Україна - серед підозрюваних

Президент Білорусі Олександр Лукашенко напередодні виборів президента заявив про те, що проти його країни йде гібридна війна, але хто у ній зацікавлений – невідомо.

Про це він заявив на нараді щодо забезпечення безпеки виборчої кампанії, передає БЕЛТА.

За його словами, напередодні виборів нібито багатьох провокаторів вдалося виявити "тільки завдяки пильності громадян".

"Чесно зізнаюся, і, напевно, ви мені нового не скажете: ми не знаємо, на що вони здатні. Ми навіть не знаємо, хто вони. Або це американці з натовцями, або з України нас хтось підганяє, або нас східні брати так сильно "люблять" – ми навіть не знаємо. Йде гібридна війна проти Білорусі, і ми повинні чекати капостей з будь-якої сторони", – заявив Лукашенко.

Відзначимо, раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність до співпраці з урядом України з питань затриманих бойовиків. Так, частина з них брала участь у конфлікті на Донбасі на стороні окупантів.

5 серпня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з білоруським колегою,у ході якої попросив Лукашенка передати Україні затриманих бойовиків "Вагнера".

Раніше Лукашенко заявив, що затримані в Мінську росіяни були першими з групи у 180-200 чоловік, яких планували закинути в країну.

Нагадаємо, в кінці липня у Білорусі затримали 32 найманців російської "ПВК Вагнера". Ще одного затримали на півдні країни. Правоохоронці отримали інформацію, що на територію Білорусі прибули понад 200 бойовиків для "дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії".

Раніше в МЗС Украни заявили: Група бойовиків, затриманих у Білорусі, могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів.

Влада Білорусі відкрила проти затриманих під Мінськом бойовиків російської ПВК Вагнера кримінальну справу про підготовку теракту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: