fbpx
Сьогодні
11:34 06 Сер 2020

Лукашенко запрошує генпрокурорів України і Росії розібратися з "вагнерівцями"

Фото Reuters

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив запросити генеральних прокурорів України та Російської Федерації у країну. Їх запрошують для розбору з затриманими бойовиками приватної військової компанії "Вагнера".

Про це повідомляє видання БЕЛТА.

Відповідну заяву лідер Білорусі зробив сьогодні на нараді щодо забезпечення безпеки виборчої кампанії.

"Покладіть втрьох (генеральні прокурори, – ред.) перед собою міжнародні договори і угоди з Російською Федерацією і Україною, і які ми підписали в багатосторонньому плані, наші закони", – зазначив президент.

Він додав, що голова Слідчого комітету Білорусі доповість їм разом з Комітетом держбезпеки оперативну інформацію, а також інформацію слідчих.

"Ось документи, інформація – на стіл. Утрьох вирішите. Якщо не приїдуть – питання вирішимо ми, без них", – підкреслив Лукашенко.

Однак лідер Білорусі наполягає, що генпрокурорам трьох країн варто зібратися разом.

"Сядьте втрьох. Робіть, як ви вважаєте за потрібне. На підставі наших законів, міжнародно-правових актів прийміть рішення по цих хлопцях. Як приймете втрьох, так і буде", – сказав він.

Відзначимо, раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність до співпраці з урядом України з питань затриманих бойовиків. Так, частина з них брала участь у конфлікті на Донбасі на стороні окупантів.

Так, 5 серпня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з білоруським колегою,у ході якої попросив Лукашенка передати Україні затриманих бойовиків "Вагнера".

Раніше Лукашенко заявив, що затримані в Мінську росіяни були першими з групи у 180-200 чоловік, яких планували закинути в країну.

Нагадаємо, в кінці липня у Білорусі затримали 32 найманців російської "ПВК Вагнера". Ще одного затримали на півдні країни. Правоохоронці отримали інформацію, що на територію Білорусі прибули понад 200 бойовиків для "дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії".

Раніше в МЗС Украни заявили: Група бойовиків, затриманих у Білорусі, могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів.

Влада Білорусі відкрила проти затриманих під Мінськом бойовиків російської ПВК Вагнера кримінальну справу про підготовку теракту.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: