fbpx
Сьогодні
17:05 06 Сер 2020

Керівництво Офісу генпрокурора намагалося зірвати обшуки в ОАСК і вручення підозр суддям, — ЗМІ

Головний редактор видання Цензор.нет Юрій Бутусов опублікував аудіозапис, який свідчить про те, що керівництво Офісу генпрокурора намагалося зірвати операцію НАБУ стосовно Окружного адмінсуду Києва (ОАСК).

Запис і його розшифровку опубліковано на сайті Цензор.нет.

За словами Бутусова, розмову між прокурорами-процесуальними керівниками у справы ОАСК і начальником департаменту Офісу генпрокурора з нагляду за ДБР було записано ввечері 16 липня в київському ресторані Веранда, напередодні обшуків в Окружному адмінсуді Києва та вручення підозр суддям ОАСК.

«Прокурори є процесуально незалежними особами, отримувати інформацію про їхні дії і давати їм будь-які вказівки начальник не має права. Прокурори намагаються уникнути розголошення інформації у справі та уникнути втручання в процес вручення підозр і обшуків. Начальник департаменту прагне отримати інформацію у справі та дає незаконні вказівки. Є висока ймовірність, що ці вказівки узгоджені з керівництвом Офісу Генпрокурора», – написав журналіст.

Бутусов підкреслив: запис свідчить про те, що керівники ОГП намагалися зірвати слідчі дії у справі ОАСК, а генеральна прокурорка Ірина Венедиктова знала про розслідування і проводила заслуховування справи, хоча начальник департаменту посилається на її необізнаність у справі при спробі зірвати операцію, кажучи підлеглим «нікуди без його вказівки не їхати».

Прокурори все ж провели операцію спільно з НАБУ, незважаючи на спроби втручання і погрози «ухвалити рішення щодо них» з боку начальства. 17 липня вони провели обшуки і вручили підозри фігурантам справи ОАСК.

Після того як спроба зірвати операцію провалилася, за словами Бутусова, заступника генпрокурора Любовича відсторонили за рішенням Венедиктової. Виходячи із записів, Любович змінив підслідність у справі ОАСК на СБУ Кіровоградської області і НАБУ, щоб отримати підозри і санкції в суді Кропивницького і ускладнити можливість тиску на суд.

«Керівництво Офісу Генпрокурора відмовляється направляти подання про відсторонення від посади суддів Окружного адмінсуду до Вищої ради правосуддя з моменту обшуків 17 липня. Таке подання має підписати заступник генерального прокурора або сама генеральна прокурорка. Але жодних рішень не ухвалюють, жодного руху у справі, хід якої генпрокурорка раніше сама заслуховувала, і в якій її заступник підписав підозри!» – обурився журналіст.

Раніше суд зобов'язав Венедіктову забрати у НАБУ справу Вовка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: