fbpx
Сьогодні
18:38 06 Сер 2020

Абрамовський заявив, що в Україні є 6 тисяч санкціонованих і 33 тисячі незаконних звалищ

Фото: 24 Канал

Влада хоче залучити інвесторів до переробки сміття в Україні.

Про подробиці нового законопроєкту розповів міністр екології Роман Абрамовський в ефірі каналу "Україна 24".

"В Україні 94% відходів потрапляє на 6 000 санкціонованих і 33 000 незаконних звалищ. Настав час вирішити цю проблему, і ми вибрали європейський шлях створення інфраструктури та управління відходами, який в Європі вже випробуваний та дав непогані результати.

Ми сподіваємося, що такі ж результати отримаємо і в Україні через певний час після введення європейських директив у вигляді нашого законопроєкту 2207-1 Д, який був проголосований у першому читанні. Сподіваємося, що восени, у вересні або жовтні, він потрапить до сесійної зали для другого читання. Дуже багато правок отримав комітет екологічної політики та природокористування. Зараз ми обробляємо всі правки", — розповів він.

Абрамовський назвав мету даного законопроєкту.

"Ми хочемо, щоб утворилася галузь переробки відходів, з'явилася конкуренція, зменшилося потрапляння відходів на полігони. Для цього вводиться ієрархія поводження з відходами, де першим фактором є запобігання їх появи, і тільки в останню чергу – захоронення їх у землю. Тобто на шляху відходів від появи до захоронення буде ще повторне використання, ресайклінг, підготовка до відновлення, відновлення і тільки потім захоронення відходів", — сказав він.

Також, за його словами, вводиться поняття розширеної відповідальності виробників, які відповідатимуть за весь цикл, наприклад, упаковки – від виробництва до переробки або утилізації, але остання лише в крайньому випадку. Одним з головних завдань міністр вважає підвищення свідомості громадян щодо поводження з відходами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: