fbpx
Сьогодні
20:52 05 Сер 2020

В Естонії українським заробітчанам загрожує депортація, у МЗС назвали причину

Фото Getty Images

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу вимагає висилки з країни українських заробітчан, які порушили карантинні правила і проігнорували вимоги перебувати 14 днів в самоізоляції.

Про це глава естонської дипломатії написав на своїй сторінці в Facebook.

"Іноземці, які порушили закон, повинні бути вислані, а накладені штрафи слід затребувати", – зазначив Рейнсалу.

За словами міністра, щоб кількість подібних інцидентів не зростала в геометричній прогресії, держава повинна мати можливість контролювати і карати за порушення існуючих правил.

Koroonaviiruse levikut on hakanud ilmselgelt soodustama nihilism järgi jäänud väheste reeglite täitmisel. Selline…

Posted by Urmas Reinsalu on Tuesday, August 4, 2020

Зазначимо, що міністр внутрішніх справ Март Гельме також зажадав висилки українців-порушників з Естонії.

"Це безвідповідальна поведінка, оскільки вона може завдати підприємствам і всьому народу серйозної шкоди, якщо ми почнемо знову вводити обмеження. COVID-19 знову піднімає голову, і ми повинні робити все, щоб зменшити його поширення. Тому порушників правил самоізоляції слід притягти до відповідальності", – заявив Хельме.

"Можна вислати іноземця з Естонії, покарати роботодавця штрафом до 32 тисяч євро або почати кримінальну справу за поширення інфекційних хвороб. Держава не повинна толерантно ставитися до подібних порушень і безвідповідальної поведінки", – підкреслив глава МВС.

Причиною для таких заяв естонських міністрів послужила спільна перевірка Департаменту здоров'я та Департаменту поліції і прикордонної охорони, яка з'ясувала, що частина українців, які прилетіли до Таллінна 21 липня спецрейсом для подальшої роботи в Естонії, 46 разів порушила правила самоізоляції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: