fbpx
Сьогодні
21:26 05 Сер 2020

Лукашенко погодився видати вагнерівців, що воювали на Донбасі, – ЗМІ

Фото Reuters

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив, що дасть "зелене світло" на видачу Україні бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнер", що воювали на Донбасі.

Про це "Радіо Свобода" заявив журналіст Дмитро Гордон, який взяв у білоруського президента інтерв'ю. За його словами, таку обіцянку Лукашенко дав президенту України Володимиру Зеленському.

"Він сказав, що Зеленський попросив його передати Україні тих, хто брав участь в бойових діях на Донбасі проти України, в тому числі українців. Він сказав, що зелене світло буде надано прокуратурі та іншим правоохоронним органам Білорусі, які відповідно до білоруського законодавства зроблять все необхідне для передачі злочинців як Росії, так і Україні", – сказав Гордон.

Раніше Зеленський попросив Лукашенка екстрадувати в Україну бойовиків, які воювали на Донбасі.

Лукашенко заявив, що затримані в Мінську росіяни були першими з групи у 180-200 чоловік, яких планували закинути в країну.

Нагадаємо, в кінці липня у Білорусі затримали 32 найманців російської "ПВК Вагнера". Ще одного затримали на півдні країни. Правоохоронці отримали інформацію, що на територію Білорусі прибули понад 200 бойовиків для "дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії".

Раніше в МЗС Украни заявили: Група бойовиків, затриманих у Білорусі, могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів.

Влада Білорусі відкрила проти затриманих під Мінськом бойовиків російської ПВК Вагнера кримінальну справу про підготовку теракту.

СБУ ініціюватиме екстрадицію затриманих у Білорусі бойовиків, які воювали на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: