fbpx
Сьогодні
19:07 05 Сер 2020

ДП "Укрхімтрансаміак" сплатило у бюджет на 4,5 млн грн більше, ніж планувалося

За І півріччя 2020 року ДП «Укрхімтрансаміак» фактично сплатило до державного та місцевих бюджетів і державних цільових фондів податків та зборів на загальну суму 678,8 млн грн. Це на 4,5 млн грн більше запланованих показників (674,3 млн грн відповідно до фінансового плану).

Таку інформацію, виступаючи під час виробничої наради, оприлюднив керівник держпідприємства Вадим Трунов.

Разом з тим, як зазначив очільник держпідприємства, понад 90 % у складі платежів, що були спрямовані до державного бюджету, складає рентна плата за транспортування аміаку, а саме – 636, 7 млн грн.

«Фактично це велике податкове навантаження, що стримує процес глибокої модернізації виробничих потужностей підприємства, яка наразі вкрай необхідна, враховуючи, що аміакопроводу уже понад 40 років і для забезпечення його подальшої безпечної експлуатації потрібно невідкладно розпочати процес технічного переоснащення», – наголосив Трунов.

Довідково

ДП «Укрхімтрансаміак» – оператор української ділянки магістрального аміакопроводу «Тольятті – Одеса».

Аміакопровід – це унікальний за своїм технічним рішенням, масштабами і призначенням об'єкт, що транспортує хімічну речовину – рідкий аміак до Одеського припортового заводу, звідки він постачається на експорт до країн Європи, Азії та США.

Впродовж усієї лінії аміакопроводу є 12 роздавальних станції, через які здійснюється видача аміаку вітчизняним споживачам.

За рівнем аварійної безпеки аміакопровід не має аналогів у світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: