fbpx
Сьогодні
09:04 04 Сер 2020

Трамп заявив, що TikTok мають продати американській компанії до 15 вересня

Президент США Дональд Трамп заявив, що додаток TikTok буде заблоковано, якщо до 15 вересня його не буде продано американській компанії.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Трамп підкреслив, що частина коштів від продажу має бути спрямована до Мінфіну США.

«Ми встановили дату — приблизно 15 вересня, тоді TikTok припинить роботу в США. Але якщо Microsoft або хто-небудь ще його купить, то це було б цікаво», — заявив глава Білого дому.

Нагадаємо, що 2 серпня з посиланням на джерела Reuters повідомив, що китайська ByteDance погодилася повністю відмовитися від управління TikTok в США, після того як днем раніше президент Дональд Трамп заявив, що заборонить китайський додаток.

На початку липня державний секретар США Майк Помпео попередив про можливість заборони ряду китайських додатків, включаючи TikTok. Такі заходи пов'язані з побоюваннями щодо можливої передачі даних громадян США до Китаю.

У спробі дистанціюватися від китайської влади раніше TikTok призначила CEO колишнього керівника стрімінгового напрямку Disney Кевіна Маєра

Раніше американський телеканал FOX Business повідомляв, що Microsoft, яка розглядає покупку застосунку для соціальних мереж TikTok, а також керівники, що представляють TikTok, ведуть переговори з Білим домом, щоб перешкодити адміністрації президента США Дональда Трампа повністю заборонити цей застосунок.

Обізнані співрозмовники заявили телеканалу, що Microsoft ще не прийняла остаточного рішення про покупку американського бізнесу TikTok. За їхніми словами, навіть якщо схвалення Білого дому на покупку буде отримано, рішення може бути змінено.

Тим часом, як повідомили люди, близькі до TikTok, в США є й інші потенційні покупці застосунку.

Як заявили телеканалу обізнані джерела, будь-який продаж TikTok зіткнеться з перешкодами з боку Білого дому, особливо з боку радника президента США з торгівлі Пітера Наварро, який підтримує повну заборону застосунку.

За їх словами, продаж повинен відповідати суворим умовам, згідно з якими китайці не матимуть жодного відношення до нової компанії.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: