fbpx
Сьогодні
11:14 04 Сер 2020

"Порятунок культури": Ткаченко розповів, як розподілили гранти

Мінкульт отримав 1 млрд грн додаткового фінансування для того, щоб допомогти креативним індустріям у період карантину та зберегти робочі місця.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у телеграмі.

"Гранти для культурної галузі починають працювати! Розроблена програма, що дозволяє використати наданий державою 1 млрд грн додаткового фінансування.

  • Український культурний Фонд і 590 млн грн

З 30 липня по 14 серпня відкрита подача заявок на грантову програму «Культура в часи кризи: інституційна підтримка». Оголошення переможців відбудеться наприкінці вересня. Початок фінансування – з жовтня і до кінця 2020 року.

  • Перший пітчинг патріотичних серіалів і 100 млн грн

До кінця року сфокусуємося на виробництві серіалів патріотичного спрямування. З українськими акторами та українськими наративами. У важкий карантинний та посткарантинний період попит глядачів зростає саме на телевізійний продукт. Це рішення дозволить підтримати кіноіндустрію та запропонувати глядачеві те, що йому подобається. Початок конкурсу – у другій половині вересня. 

  • Держкіно і 50 млн грн

Наприкінці вересня розпочнеться конкурс на грантову підтримку підготовки кінопроектів до знімального періоду. Це тимчасова швидка форма у кризовий час. Вона допоможе на підготовчому етапі – розробці сценарію, сторіборду, тізеру. Далі з цим «стартовим пакетом» можна подаватися у нас чи на зарубіжний кіноринок для залучення інвестицій на реалізацію кінопроекту.

  • Український Інститут Книги і 150 млн грн

Плануємо оголосити конкурс на програму грантів через УІК на початку вересня. Завершуємо юридичні формальності.

  • 110 млн грн на нагальні потреби

Зокрема, на розроблення електронного ресурсу культурної спадщини та культурних цінностей. А також на відшкодування збитків та покриття потреб закладів культури сфери підпорядкування міністерства під час карантину: оплату комунальних послуг, пожежної безпеки та охорони, закупівлю засобів індивідуального захисту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: