fbpx
Сьогодні
14:57 04 Сер 2020

Лукашенко про затриманих бойовиків: Їх направили саме в Білорусь і доручили чекати вказівок

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що бойовики ПВК "Вагнера", затримані в Білорусі, в усьому зізналися: їх направили саме в Білорусь і доручили чекати вказівок.

Про це Лукашенко сказав в посланні до народу Білорусі напередодні президентських виборів.

"Я з подивом спостерігаю якусь дискусію окремих наших особливо свядомих інтернет-каналів із приводу нещодавнього затримання 33 бойовиків у Білорусі. Яких лишень там нема висновків… Дійшли до того, що аж два президенти домовилися. Так ось: це дуже небезпечний і сильний сигнал.

І все це брехня про Стамбул, про Венесуелу, про Африку і Лівію! Це все брехня! Ці люди – вони дали свідчення – були спрямовані спеціально до Білорусі. Команда була "чекати". Квитки, куплені на Стамбул, – це легенда. Тому що на кордоні, виїжджаючи – а російський кордон закрито – їм треба було пред'явити і там, і тут, що вони летять у Стамбул.

Я поганий, можливо, географ, я не розумію: чого в Африку летіти через північний полюс? Адже запросто можна з Новоросійська, з Криму, врешті-решт – махнув і там, у Стамбулі. Чого через Білорусь? А ще модніше – до Лівії або ще кудись.

Не слухайте цієї брехні. Ця брехня нікому не потрібна.

Ми маємо свою країну, країна має закони. Кому як не нашим рідним братам-росіянам і керівництву не знати ці закони? ..

Ми по-людськи ставимося до цих хлопців – і ми отримали від цього певний ефект: вони розповіли все.

Тому припиніть брехати і місити всяку мішанину в засобах масової інформації. Ви ж уже зганьбилися: спочатку Стамбул, потім ні – не Стамбул, Венесуела, вчора вже подзвонили "ні, вже не Венесуела, самі поки не знаємо, куди (мали летіти бойовики)". Ми знаємо.

Ми – рідні люди. Білоруси, українці, росіяни, поляки, євреї – ми завжди жили тут в мирі. Не підкидайте тут ядерної зброї, не підривайте обстановку, бо буде палати так, що до Владивостока буде важко".

Сьогодні Лукашенко заявив, що йому надійшла інформація про перекидання ще одного загону бойовиків на територію країни. За даними президента, загін перекинули на південь

Раніше він заявив, що затримані в Мінську росіяни були першими з групи у 180-200 чоловік, яких планували закинути в країну.

Нагадаємо, в кінці липня у Білорусі затримали 32 найманців російської "ПВК Вагнера". Ще одного затримали на півдні країни. Правоохоронці отримали інформацію, що на територію Білорусі прибули понад 200 бойовиків для "дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії".

Раніше в МЗС Украни заявили: Група бойовиків, затриманих у Білорусі, могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів.

Влада Білорусі відкрила проти затриманих під Мінськом бойовиків російської ПВК Вагнера кримінальну справу про підготовку теракту.

СБУ ініціюватиме екстрадицію затриманих у Білорусі бойовиків, які воювали на Донбасі.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: