fbpx
Сьогодні
09:18 03 Сер 2020

В Україні запрацювали нові правила адаптивного карантину

Фото Reuters

В Україні сьогодні, 3 серпня, набрали чинності нові правила адаптивного карантину. Зокрема, міста і райони розподілені на чотири зони в залежності від епідеміологічної ситуації.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в п'ятницю, 31 липня.

Згідно з новими правилами, Україна буде розділена на чотири зони за рівнем захворюваності на коронавірус – зелена, червона, помаранчева і жовта.

Для населених пунктів і районів з зеленої зони діятимуть правила карантину, які встановлені по країні. У червоній зоні вводяться додаткові обмеження. Помаранчева – вводить обмеження для закладу розміщення і масових заходів. Жовта – є буферною зоною, яка повинна насторожувати.

карта карантинні зони

Зокрема, в червону, помаранчеву і жовту зони увійшли наступні населенні пункти та райони:

Червона: міста Луцьк і Тернопіль, Кіцманський район Чернівецької області.

Однак, попри потрапляння до червоної зони, місцеві органи влади Луцька та Тернополя відмовилися посилювати обмеження. У міськрадах заявили, що не бачать підстав для посилення карантину та не розуміють, чому міста потрапили до червоної зони.

Помаранчева: Івано-Франківськ; Львів; Бережани Тернопільської області; Луцький і Любашівський райони Волинської області; Тисменицький район Івано-Франківської області; Миколаївський, Перемишльський і Пустомітівсткій райони Львівської області; Бучацький район Тернопільської області.

Жовта: Вінниця та Могилів-Подільський; Вінницький, Калинівський, Крижопільський, Немирівський і Тульчіцкій райони Вінницької області; місто Нововолинськ; Горохівський, Кверцівскій, Горохівський, Маневицький і Турійський райони Волинської області; міста Житомир, Бердичів, Малин та Новоград-Волинський; Любарський, Пулинського, Романовський і Черняховський райони Житомирської області; міста Берегово, Мукачево, Ужгород, Хуст, Чоп, а також Берегівський, Великоберезнянський, Виноградівський, Воловецький, Іршавський, Міжгірський, Мукачівський, Перечинський, Рахівський, Свалявський, Тячівський, Ужгородський та Хустський райони Закарпатської області; місто Яремче, Богородчанський, Городенівській, Косівський і Наддвірнянскій райони Івано-Франківської області; Жовківський, Яворівський та Кам'яно-Бузький райони Львівської області; Бережанський, Гусятинський, Козівський, Лановецький та Чортківський райони Тернопільської області; Глибоцький, Путильський, Сокирянський, Сторожинецький і Хотинський райони Чернівецької області.

Зелена: всі міста та райони, які не потрапили до червоної, помаранчевої та жовтої зон карантину.

Зони карантину будуть переглядатися щоп'ятниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: