fbpx
Сьогодні
12:32 03 Сер 2020

Українцям частково компенсують втрачений заробіток через самоізоляцію: деталі

з відкритих джерел

Більш як тисяча громадян України отримали соціальні виплати за час самоізоляції.

Про це розповів перший заступник міністра соціальної політики Євген Котик у програмі "Офіційна розмова" на телеканалі "Дом".

Він пояснив, яким чином відбуваються виплати, що були впроваджені у зв'язку з пандемією коронавіруса у всьому світі.

"Нові програми, якщо їх можна так назвати, або нові виплати, які проходять через Фонд соціального страхування, всі вони були пов'язані з COVID-19. Із захворюванням, яке зараз у нас відбувається… Люди змушені були йти на самоізоляцію. Самоізоляція, як ми всі знаємо, – це 14 днів. І вони повинні були проходити її. Були ініційовані та внесені зміни до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

І ми передбачили, що виплати саме матеріального забезпечення в разі самоізоляції людина, кожна людина, яка працює, отримує в розмірі 50% середньої заробітної плати стабільно. І це є, і це відбувається", – повідомив заступник міністра соціальної політики.

Котик розповів, що для медиків, які зараз перебувають на передовій, рівень матеріального забезпечення за час самоізоляції підвищили на 100% від середньої заробітної плати. Він зазначив, що ця програма дала Фонду соцстрахування можливість уже в липні провести такі виплати більш як 1 000 громадянам, у тому числі й лікарям.

"Близько 250 там було лікарів і медичних працівників, а також інші – це були звичайні громадяни. Станом на 20.07 до Фонду надійшло приблизно 6,5 тис. документів на отримання таких виплат", – сказав заступник міністра соцполітики.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: