fbpx
Сьогодні
18:54 02 Сер 2020

Збиття літака МАУ в Ірані: у МЗС підтвердили, що Україна наполягатиме на максимальній компенсації

Фото Reuters

Іранська сторона підтвердила свою готовність до виконання міжнародних зобов'язань у справі катастрофи літака МАУ, обсяг компенсацій родичам загиблих в авіакатастрофі в Ірані буде вираховуватися після надання Іраном усієї інформації.

Як повідомляє Укрінформ, про це в ефірі телеканалу "Україна 24″ сказав заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

"М'яч наразі перебуває на іранській стороні, всіх безумовно цікавить швидкість процесу, всіх цікавить обсяг компенсацій. Хочу ще раз наголосити, що обсяг компенсацій буде вираховуватися виключно після того, як українська сторона отримає всеохоплюючу інформацію про обставини інциденту. Я побачив з боку іранської сторони готовність завершити як технічне, так і кримінальне розслідування, та притягнути винних до відповідальності", – сказав Єнін.

Він нагадав, що органи прокуратури України так само здійснюють процесуальне керівництво в межах кримінального провадження за фактом збиття українського літака. За словами Єніна, було вже проведено зустріч керівництва офісу генерального прокурора з представникам іранської прокуратури, які входили до складу урядової делегації.

"Ми очікуємо надходження конкретної інформації, яка могла б слугувати як докази в кримінальному проваджені", – сказав високопосадовець.

Також, за його словами, долучатися до процесу мають і керівники авіаційних служб, юристи.

Єнін додав, що українська сторона наполягатиме на максимальній сумі компенсацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: