fbpx
Сьогодні
09:05 02 Сер 2020

У Порошенка прокоментували закриття справи щодо Томосу

Після закриття ГБР так званої "церковної" справи проти Петра Порошенка залишається неясним, хто відповість за трату держресурсів на його розслідування

Про це написав адвокат Порошенка Ігор Головань у своєму блозі на "Українській правді".

"Понад вісім місяців ДБР мало не у повнім складі шукало ознаки розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті (у так званій справі стосовно Томосу про автокефалію Православної церкви України, – ред.). Не знайшли. Навіть ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 161 КК України, не виявили", – пише адвокат.

Він наголошує, якби ДБР дійсно керувалася у своїй діяльності законом, справу про Томос закрили б через кілька днів після реєстрації.

Однак, повідомивши про закриття провадження, в.о. директора ДБР Соколов нічого не сказав про те, хто ж понесе відповідальність "за багатомісячне марнування державних ресурсів на "розслідування" явно порожньої справи", додає Головань.

Адвокат також зазначає, що слідчим доведеться відповідати через численні порушення закону, і за багатьма статтями Кримінального кодексу.

"Зокрема, за ст. 344 (втручання у діяльність державного діяча), 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності). І це далеко не все", – резюмує Головань.

Раніше повідомлялося, що у ДБР закрили справу проти Порошенка через Томос.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: