fbpx
Сьогодні
16:27 02 Сер 2020

Екскандидат в президенти Білорусі приїхав до Києва: причина

Білоруський політик Валерій Цепкало, колишній кандидат у президенти країни, який до цього виїхав до Росії, приїхав до Києва.

Про це пише «Інтерфакс» з посиланням на прессекретаря політика Олексія Урбана.

«Валерій Цепкало вже перебуває в Києві», — сказав він.

Як пише «Інтерфакс», політик заявляв, що має намір дати серію пресконференцій про передвиборчу ситуацію в Білорусії в Україні, в ЄС і США

Як відомо, 14 липня Центрвиборчком Білорусії не зареєстрував Цепкало кандидатом у президенти через недостатню кількість достовірних підписів за його висунення. Тоді група суперника Лукашенка отримала понад 200 тисяч підписів. Тоді як у штабі повідомили, що у виборчкоми було здано 160 тисяч підписів. Попри це, ЦВК визнала достовірними менше 80 тисяч підписів при необхідних 100 тисячах.

У результаті Цепкало 16 липня подав до Верховного суду скаргу на відмову в реєстрації кандидатом у президенти, однак її було відхилено.

Цепкало виїхав за межі Білорусі і поїхав до Москви разом з дітьми. Зазначається, що таке рішення було прийнято через страх затримання. Однак, дружина колишнього кандидата Вероніка Цепкало залишилася в Білорусії для участі у виборчому штабі кандидата в президенти Світлани Тихановської.

Тоді як сам Цепкало повідомив про намір дати серію прес-конференцій про передвиборчу ситуацію в Білорусії в Росії, Україні, ЄС та США.

Зауважимо, вибори президента Білорусії заплановані на 9 серпня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: