fbpx
Сьогодні
20:26 01 Сер 2020

У МВС пояснили, чому "полтавського терориста" не взяли живим

Полтавський терорист Роман Скрипник перебував у неадекватному психічному стані й не хотів здаватися поліції.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" заступник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Антон Геращенко, коментуючи ліквідацію злочинця.

"У даній ситуації була оцінена обстановка, що людина зараз може вчинити злочин. Він був у нестабільному психічному стані, в руці у нього була граната зі знятою чекою. Він міг її жбурнути в бік співробітників поліції, тому було прийнято рішення про його ліквідацію", – повідомив заступник глави МВС.

Як зазначив Геращенко, співробітники поліції, які брали участь у пошуках, були попереджені, що ця людина дуже небезпечна і може захопити заручників, скориставшись тим, що її можуть вчасно не помітити.

"Всі були попереджені, що якщо буде постріл і терорист буде уражений, треба буде відскочити вбік, як і зробив співробітник поліції Петро Гума. У результаті він залишився неушкодженим. У даному випадку ці дії були обгрунтовані. Роман Скрипник міг здатися поліції в будь-який момент за всі ці вісім днів, однак він цього не зробив", – повідомив він.

Як повідомлялося, сьогодні вночі поліція заявила про ліквідацію Скрипника. За словами силовиків, капітан поліції виявив злочинця в нежитловому будинку. Скрипник, погрожуючи гранатою, взяв у заручники і цього поліцейського. Однак у останнього була при собі табельна зброя. Спецназ КОРД точним пострілом ліквідував терориста. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: