fbpx
Сьогодні
14:17 01 Сер 2020

За пів року кількість пожеж у лісах зросла утричі, площа – у 40 разів

У першому півріччі 2020 року кількість пожеж у лісах України в порівнянні з минулим роком збільшилася у три рази, а площа — у 40 разів.

Про це голова ДСНС Микола Чечоткін повідомив під час засідання колегії за підсумками роботи впродовж шести місяців,  йдеться на сайті ДСНС.

«Тільки у лісовому фонді країни кількість пожеж у порівнянні з минулим роком збільшилася у три рази, а площа — у 40 разів. Тому протидія пожежам в екосистемах для ДСНС має на сьогодні пріоритетне значення», — зазначив Чечоткін.

Перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький прозвітував про результати роботи в І півріччі.

Так, підрозділи служби оперативно прореагували на 50 надзвичайних ситуацій і врятували життя 2 694 громадянам.

Мельчуцький також зауважив на зменшенні кількості класифікованих надзвичайних ситуацій у порівнянні з минулим роком на 40%. При цьому, кількість загиблих та постраждалих внаслідок НС збільшилась, що «зумовлено пандемією коронавірусу».

Зазначено, що середньому за добу підрозділи ДСНС ліквідовували 280 пожеж, а в районі проведення операції Об'єднаних сил було надано допомогу органам місцевої влади у відновленні 126 житлових будинків та знешкоджено понад 8800 вибухонебезпечних предметів на територіях Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, за останні пів року масштабні пожежі спалахнули зокрема на Житомирщині — вогонь охопив понад 2000 гектар, на Київщині – там навесні горіли Чорнобильський ліс. У липні через обстріли російських окупантів масштабні пожежі спалахнули в Луганській області.

У квітні 2020 року Верховна Рада України прийняла законопроект, яким підвищені штрафи за підпал сухостою у 18 разів.

штрафи за спалення трави

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: