fbpx
Сьогодні
08:51 01 Сер 2020

Після 8 днів пошуків поліція знайшла і застрелила "полтавського терориста"

Поліцейський спецназ ліквідував Полтавського терориста Романа Скрипника, якого правоохоронці розшукували вже тиждень.

Новину про це повідомив сьогодні ближче до ранку заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на Facebook. Також про це повідомляє Нацполіція.

"01 серпня, близько 02.00, на околиці селища Опішня Зіньківського району під час проведення заходів з розшуку Скрипника, в один з нежитлових будинків зайшов начальник СРПП Зіньківського відділення Гадяцького відділу поліції капітан поліції Гума і виявив злочинця", – повідомив Геращенко.

За його словами, Скрипник, погрожуючи гранатою, взяв у заручники поліцейського.

Однак у Гуми була при собі табельна зброя. З метою затримання зловмисника була введена в дію спеціальна поліцейська операція "Грім".

У підсумку співробітники поліцейського спецназу КОРД точним пострілом ліквідували терориста.

Заручник встиг за три секунди відскочити від місця вибуху гранати. Він залишився живий і неушкоджений.

Геращенко зазначив, що у Романа Скрипника була можливість здатися поліції і залишитися живим, хоча і провести багато років за гратами, але він обрав свій шлях.

Нагадаємо, 23 липня співробітники карного розшуку Полтавської області проводили операцію із затримання людини, яка підозрюється в крадіжці автомобілів. Під час затримання чоловік встиг дістати гранату РГД-5, витягнув чеку і схопив за руку співробітника поліції. Пізніше замість співробітника поліції в заручники взяв начальника карного розшуку. Також злочинцеві дали службовий автомобіль, на якому він разом із заручником пересувався містом.

Правоохоронці дали можливість Скрипнику виїхати поза межі міста на службовому автомобілі.

Пізніше стало відомо, що Скрипник посеред дороги кинув авто і зник у лісосмузі. Захопленого в заручники офіцера поліції звільнили.

За цим фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 348 ("Посягання на життя співробітника правоохоронного органу"), ст. 349 ("Захоплення працівника правоохоронного органу в заручники") та ст. 263 ("Незаконне поводження з боєприпасами") Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: