fbpx
Сьогодні
15:20 01 Сер 2020

Кулеба запросив главу МЗС Білорусі на зутріч міністрів "Люблінського трикутника"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Республіки Білорусь Володимиром Макеєм, під час якої сторони обговорили питання торговельно-економічного співробітництва, взаємодію в енергетичній сфері, підготовку до офіційного візиту в Республіку Білорусь президента України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

"Міністри закордонних справ окремо зупинилися на питаннях торговельно-економічного співробітництва, зокрема взаємодії в енергетичній сфері … Керівники МЗС домовилися щодо проведення найближчим часом політичних консультацій на рівні заступників міністра. Очікується, що під час переговорів сторони приділять увагу питанням підготовки до офіційного візиту в республіку Білорусь президента України і проведення Третього форуму регіонів України і Білорусі, (8-9 жовтня 2020 в м. Гродно)", – йдеться в повідомленні, на офіційному сайті МЗС України.

Міністр закордонних справ України зазначив, що Україна і Білорусь є "сусідами і друзями".

"Білорусь і Україна не просто є партнерами, а й сусідами і друзями. Ми підтримуємо Білорусь в питаннях захисту її суверенітету і економічної безпеки", – зазначив Кулеба.

Глава зовнішньополітичного відомства України поінформував білоруського колегу про початок ініціативи трьох країн "Люблінський трикутник" і запросив до Києва почесним гостем на зустріч міністрів закордонних справ України, Литви та Польщі.

Нагадаємо, що 28 липня у Польщі міністри закордонних справ України, Польщі та Литви заявили про створення "Люблінського трикутника" – нової платформи для політичного, економічного та соціального співробітництва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: