fbpx
Сьогодні
18:04 01 Сер 2020

Кулеба пояснив, чому Україна не може розірвати відносини з Росією

Україна не розірвала дипломатичні відносини з Росією заради можливості захищати інтереси українських громадян, які перебувають в полоні.

Про це в інтерв'ю "Главкому" заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, зазначивши, що "нинішня конфігурація є найбільш збалансованою і ефективною".

Кулеба зазначив, що "ми робимо правильно, не повертаючи посла в РФ", проте розірвати відносини з РФ і вибрати варіант європейського посередництва в спілкуванні з агресором Україна не може.

"Беремо Польщу. У нас сотні політв'язнів, судових процесів, які треба відвідувати. У нас є генконсульство в Ростові-на-Дону, а генконсульства Польщі в цьому місті немає. Тому треба практично до всього цього підходити. Політично розірвання відносин у 2014 році було б правильним жестом, я ніколи цього не заперечував.

Але юридично, з точки зору захисту інтересів своїх громадян, а Росія, по суті, полює на них в окупованому Криму, у себе на територіях, це була б помилка. Нам потрібна там обмежена дипломатичну присутність для захисту інтересів українських громадян в РФ", – розповів дипломат.

Раніше Кулеба прокоментував ймовірність перегляду "Мінська".

Нагадаємо, Леонід Кравчук став главою української делегації ТКГ.

Раніше Кравчук назвав можливі компроміси для Донбасу.

Також Кравчук сказав, які завдання поставив перед ним Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: