fbpx
Сьогодні
19:16 31 Лип 2020

Закон про надрокористування готується разом з новою командою Держгеонадр, – Саакашвілі

Рада реформ спільно з новою управлінською командою Державної служби геології і надр готує проект нового закону про надрокористування.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» повідомив голова виконавчого комітету Ради реформ України Михайло Саакашвілі.

«Разом з новою командою Державної служби геології і надр ми готуємо закон про надрокористування, який дозволить встановити прозорі правила гри і залучити інвесторів. Потрібні швидкі і ефективні рішення, і вони у нас є», – повідомив Саакашвілі.

Він зазначив, що інвестиції у видобуток берилію і літію, збільшення видобутку титану, можливість для переробки та створення додаткової вартості – приведуть до створення додаткових робочих місць, зміцненню економіки і залучення в країну передових технологій.

Раніше глава Державної служби геології і надр Роман Опімах презентував пакет реформ новим з правилами для надрокористувачів. Реформа, зокрема, передбачає спрощення правил для «малого надрокористування». Також планується ввести розстрочку платежів за видачу спецдозволів (50-20% в перший рік, решту протягом 6 років), впровадити вільний оборот ліцензій і провести ряд інших змін і дерегуляції.

Нагадаємо, голова Держгеонадр заявив, що Україна має видобувати свій уран для АЕС замість імпорту, який іде з Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: