fbpx
Сьогодні
18:32 31 Лип 2020

У ДБР закрили справу проти Порошенка через Томос

Слідчі Державного бюро розслідувань закрили справу проти п'ятого президента України Петра Порошенка щодо «розпалювання міжнаціональної ворожнечі» під час отримання Томосу про автокефалію та створення Православної церкви України.

Про це заявив виконувач обов'язків директора Державного бюро розслідувань Олександр Соколов під час брифінгу.

За його словами, це кримінальне провадження стосувалося скасування реєстрації Української православної церкви Київського патріархату й було зареєстроване на підставі рішення суду ще за керівництва Романа Труби.

Соколов каже, що провадження було відкрите за заявою вірян УПЦ КП, які стверджували, що вони позбавлені можливості вільного користування храмами цієї громади. Проте раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляв, що позов подав почесний патріарх ПЦУ й колишній очільник УПЦ КП Філарет.

Після проведення досудового розслідування та оцінки всіх можливих фактів цю справу закрили. Слідчі не знайшли в діях Порошенка ознак кримінального правопорушення, яке можна розцінювати як порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань.

Після закриття цією справи в ДБР залишається понад 20 інших справ, в яких фігурує Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: