fbpx
Сьогодні
15:53 31 Лип 2020

Справа луцького терориста: розслідування триває, допитали вже понад 30 свідків

Фото: hromadske.ua

У рамках розслідування кримінального провадження щодо обвинувачення луцького терориста Максима Кривоша допитали понад 30 свідків, 16 потерпілих, призначили 30 експертиз.

Про це сказав начальник слідчого відділу Управління СБУ у Волинській області Олександр Хитрик.

На брифінгу він розповів, що триває досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Кривоша, якого підозрюють:

  1. у захопленні заручників,
  2. терористичному акті,
  3. замаху на вбивство працівника правоохоронного органу,
  4. незаконному поводженні зі зброєю та боєприпасами.

"Зокрема, в кримінальному провадженні допитано 16 потерпілих, призначено 30 експертиз (вибухотехнічна, судово-балістична, експертиза холодної зброї, автотоварознавча, лінгвістична тощо) допитано як свідків 33 осіб, проведено низку обшуків у місцях перебування підозрюваного", – сказав Хитрик.

Керівник слідчого відділу також продемонстрував журналістам фотографії сувенірних купюр, які було вилучено у підозрюваного під час затримання, – Кривош пропонував їх водієві автобуса як оплату за проїзд.

Хитрик зазначив, що досудове розслідування триває, перевіряють усі зв'язки підозрюваного, встановлюють походження зброї.

Всі заяви, зроблені Кривошем, також буде перевірено.

Наагадаємо, що вранці 21 липня в центрі Луцька чоловік, який назвався "Максимом Плохим", захопив рейсовий автобус приміського сполучення, при собі мав вибухівку і зброю. В автобусі перебували 13 людей.

Увечері всіх заручників – 13 осіб було звільнено, терориста затримано. Також у Харкові було затримано його ймовірного спільника. Цьому передувала розмова з Кривошем Володимира Зеленського, розміщення у соцмережах відеозвернення президента про необхідність перегляду документального фільму (цього вимагав зловмисник). Одразу після звільнення заручників відеозвернення було видалено.

23 липня міськрайонний суд Луцька обрав Кривошу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 18 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: