fbpx
Сьогодні
14:39 31 Лип 2020

Президент підписав закон про держпідтримку "Артеку"і "Молодої гвардії"

Фото: ukrinform.ua

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо державної підтримки дитячих центрів «Артек» і «Молода гвардія» на період карантину.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Документ передбачає, що держава викуповує 90% путівок «Артека» та «Молодої гвардії», решту реалізують дитячі центри без залучення третіх осіб.

Крім того, закон встановлює, що держава здійснює покриття витрат вказаних дитячих таборів на утримання об'єктів, оплату праці персоналу, податків та інших обов'язкових платежів, комунальних послуг, послуг зв'язку, дератизації, дезінфекції, вивезення твердих побутових відходів, придбання паливно-мастильних матеріалів під час карантину.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, у зв'язку зі скасуванням у дитячих центрах «Артек» і «Молода гвардія» з 13 березня по тепер трьох змін, протягом яких було заплановано оздоровлення 5098 дітей, держава відповідно до чинних договорів про закупівлю послуг оздоровлення та відпочинку в цих закладах не здійснила закупівлю необхідної кількості путівок на загальну суму 57 866 791 гривень.

Зазначається, що закон дасть можливість зберегти та не допустити банкрутства дитячих центрів «Артек» і «Молода гвардія», а також захистити трудові права понад 1080 працівників цих закладів.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: