fbpx
Сьогодні
20:45 31 Лип 2020

Україну розділили на карантинні зони: інтерактивна мапа від МОЗ

Міністерство охорони здоров'я України створило інтерактивну мапу, на якій видно, до яких карантинних зон відносяться різні регіони.

Як повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, за підсумками засідання Центральної комісії ТЕБ та НС 31 липня до червоної зони відносяться три регіони: по одному у Волинській, Тернопільській та Чернівецькій області.

До помаранчевої зони відносяться 10 регіонів: по два – у Волинській, Івано-Франківській і Тернопільській областях і чотири – у Львівській.

У жовтій зоні – 40 регіонів.

Інтерактивну мапу можна подивитися за посиланням.

карта карантинні зони

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив, що показники по областях будуть аналізувати щоп'ятниці. А нові зони на основі цих показників вводитимуться з понеділка.

Для визначання зон враховують 4 показники: завантаженість ліжок у лікарнях, середня кількість тестувань у регіоні, виявлення нових випадків та динаміка зростання нових випадків інфікування.

🟢. У зеленій зоні діятимуть правила, встановлені по всій країні – носіння маски у громадських місцях, соціальна дистанція, використання антисептика; проведення масових заходів з не більше як 1 особою на 5 кв. м.; заповненість кінотеатрів і театрів не більше, ніж на 50%; перевезення пасажирів у громадському транспорті лише на сидячих місцях.

🟡  У жовтій зоні до попередніх обмежень додадуться обмеження на відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди літнього віку.

🟠  Помаранчева зона – до згаданих обмежень додадуть припинення діяльності закладів розміщення, крім готелів, обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час, діяльності спортзалів, фітнес-залів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також обмеження для масових заходів – 1 людина на 20 кв м і не більше 100 осіб.

🔴. Червона зона – це заборона роботи громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закриття ресторанів, ТРЦ тощо.

За словами Степанова, перехід у ту чи іншу зону визначатимуть, якщо є перевищення показників 5 днів поспіль. Повернутися назад – у попередню зону – можливо, якщо три дні поспіль ситуація тримається на рівні, встановленому для більш легкої зони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: